ישנם לא מעט סיכונים הכרוכים בפרויקטים של פינוי בינוי. מספיק שתגוללו בגוגל את הביטוי "פינוי בינוי סיכונים", ותמצאו מגוון כתבות מצערות על יזמים שפשטו רגל, קבלנים לא מקצועיים שהובילו להגדלת עלויות, עיכובים בפרויקטים של פינוי בינוי, דחיות של שנים ועוד. אם כך, כיצד ממזערים את הסיכונים השונים בתהליכים מורכבים אלו? המשיכו לקרוא.
כמו בכל פרויקט, מציאת עורך דין המתמחה בפרויקטים של פינוי בינוי תעזור לכם לשמור על המסלול עם הפרויקט שלכם ולמנוע כל בעיה משפטית שעלולה להתעורר. וכאשר מדברים על סיכונים בפינוי בינוי, קודם כל מדברים על מציאת עורך הדין הנכון כדי למזער את הסיכונים השונים שנלווים לתהליך זה. בתור התחלה, חשוב לדעת שעורך הדין שלכם לעולם לא יכול להיות אותו עורך דין שמייצג את יזם הנדל"ן שלכם. מדובר בניגוד אינטרסים מובהק, שכן במקרים רבים הדיירים צריכים לנהל משא ומתן מול היזם. עומדים לקראת תהליך של פינוי בינוי או תמ"א 38? כך או כך, המידע הבא רוכז עבורכם כדי לייעל את התהליך עד כמה שניתן.פינוי בינוי – מה קודם כל?
תהליך הבנייה הוא תהליך מורכב מאוד, בירוקרטי ומאתגר למדי. אי לכך, חשוב לנקוט באמצעי זהירות רבים ושונים בעת פינוי בינוי, להיות מודעים לרגולציות השונות, התקנות המקומיות באזור ועוד, כך שהבניינים לבסוף יהיו בטוחים לאנשים המתגוררים ועובדים בהם.
על מנת למנוע תקלות כלשהן, חשוב שהעובדים, היזמים, המהנדסים והקבלנים המעורבים בתהליכים אלו ימלאו אחר פרוטוקולי הבטיחות השונים. ולכן, קודם כל חשוב לבחור בעורך הדין הנכון, ביזם הנדל"ן הנכון ובקבלנים ואנשי המקצוע, לרבות מהנדס ומפקח בנייה. כל עוד תקפידו על בחירת אנשי המקצוע הנכונים, תוכלו לפעול להקטנת הסיכונים הכרוכים בתהליך פינוי בינוי. בואו נבין מיהם אנשי המקצוע ומה תפקידם כולל.
הסיכונים הכרוכים בפינוי בינוי
הסיכונים הכרוכים בשיפוץ וחיזוק בניין מפני רעידות אדמה אינם גבוהים כפי שעשוי להיות נדמה לחלק מהאנשים, אבל הם אכן קיימים. עם זאת, ישנן מספר דרכים למזער סיכונים אלו תוך מתן דגש על כדאיות כלכלית, בטיחות הפרויקט וכן הלאה.הסיכונים יכולים לכלול נזק מבני, בעוד כי הבניין עלול אפילו לקרוס או לסבול מנזקים חמורים אם העבודה אינה מתבצעת כמו שצריך. במילים אחרות, תהליך זה כולל את הסיכון שהבניין יהפוך לא תקין מבחינה מבנית, מה שעלול להוביל להתמוטטות או לקבלת צו מבנה מסוכן.
הסיכונים בבחירת קבלן לא מקצועי
קבלן שיפוצים הוא מי שמתמחה בתהליך של שינוי חלל הפנים והחוץ של הבניין בתהליכי פינוי בינוי. זאת, כאשר תפקידו של קבלן מקצועי כולל לדעת כיצד לעבוד עם קבלנים אחרים, יכולת להעריך את העבודה ויכולת להשתמש בשיטות בנייה בטוחות למבנה.יש לקבלנים גם ניסיון בניהול לוחות זמנים ותקציבים, ככה שאלו הם בעצם הסיכונים בבחירת קבלן לא מקצועי. הסיכונים הם בחירת חומרי גלם לא נכונים, איכויות בנייה נמוכות, ניהול כושל של לוחות זמנים בציר הזמן של הפרויקט ועוד. וכמובן, הסיכון הכי גדול הוא, בחירת קבלן אשר בסופו של דבר או באמצע התהליך יפשוט רגל.
סיכונים בבחירת מהנדס לא מקצועי
ישנם סיכונים רבים הקשורים בבחירת מהנדס בניין לא מקצועי עבור פרויקט הפינוי בינוי שלכם. אחד מהסיכונים הללו הוא, אי הקצאת מספיק זמן ומשאבים שונים לפרויקט עקב תכנון לקוי. סיכון נוסף הוא, שמהנדסים לא מקצועיים עלולים לנסות לעגל פינות על ידי שימוש בחומרים או ציוד לא סטנדרטי, שעלולים לגרום לפציעה חמורה או נזק לרכוש.המהנדסים עשויים להיות אחראים על כל שלבי פרויקט פינוי בינוי, החל מהתכנון ועד לבנייה, עיצוב הפנים ולבסוף הבדיקה הסופית. ובסופו של דבר, הסיכון המהותי הוא שהמהנדס עלול לא להיות מנוסה מספיק כדי להשלים את העבודה כראוי ובצורה בטוחה.