מתחם המגורים שלכם מקדם פרויקטים שונים של התחדשות עירונית? חשוב שתמשיכו לקרוא את השורות הבאות. בשורות הבאות נכיר מקרוב את חוק ההסדרים הקשור לפרויקט הדגל של ההתחדשות העירונית – פינוי בינוי. אז רגע לפני שנכיר מקרוב את כל השינויים הכלולים בחוק ההסדרים האחרון, חשוב שתכירו את משמעות חוק ההסדרים. חוק זה אינו עוסק בענף הנדל"ן בלבד, אך בשורות הבאות נביא את הדגשים הקשורים לפרויקטים של פינוי בינוי. אז רגע לפני שאתם חותמים, כדאי שתפנו את הדקות הקרובות לקריאת השורות הבאות.
מקבץ תיקוני חוק המוגשים על ידי הממשלה מידי שנה – בשורות הבאות נכיר את כל השינויים החמים ביותר הקשורים לפרויקטי פינוי בינוי
אז תחילה חשוב להכיר את חוק ההסדרים. חוק ההסדרים הוא מקבץ תיקוני חוק שהממשלה מגישה לחקיקה באופן שנתי. התיקונים הללו נוגעים בתחומים רבים ומגוונים, ביניהם גם בענף הנדל"ן. בשורות הבאות נכיר את השינויים המרכזיים בחוק ההסדרים האחרון הקשורים לפרויקטים של פינוי בינוי. ברוב התיקונים במסגרת חוק ההסדרים דנים בנושאים תקציביים ובהקצאת שלל משאבים בקצבים ובכמויות משתנות. חוק ההסדרים הראשון חוקק לראשונה בשנת 1985 במטרה להשלים את התוכנית הכלכלית הממשלתית.
ביוזמת משרד האוצר – חוק ההסדרי כולל מגוון נושאים כלכליים
עוד חשוב לדעת כי היוזמה של חוק ההסדרים היא של משרד האוצר, בניגוד לחוקים רבים שמקודמים על ידי משרדי הממשלה השונים. חוק ההסדרים הן בתחום הנדל"ן והן בכל שאר התחומים השונים, כולל מעין השלמה תקציבית והתאמה מדוייקת לצרכים השונים. המדינה מקדמת חוק הסדרים כמעט מידי שנה. בשורות הבאות תכירו מקרוב את ההסדרים החדשים ביותר בענף הנדל"ן, בדגש על חוק ההסדרים פינוי בינוי.
הדגשים החשובים ביותר שיובאו בשורות הבאות – כדאי לכם לפנות מספר דקות לקריאת השורות הבאות!
לפני שנכיר את השינויים המשמעותיים בחוק ההסדרים האחרון, חשוב להכיר מקרוב כמה מהדגשים החשובים ביותר אודות פרויקט הדגל של התוכנית להתחדשות עירונית – פינוי בינוי. בשורות הבאות נגע בנקודות מרכזיות, ביניהן:
- היכרות עם מטרת העל של תוכנית פינוי בינוי.
- דגשים חשובים אודות אופן ביצוע הפרויקט.
- התמורה המקובלת במרבית הפרויקטים.
- שלל הטבות משמעותיות לכלל התושבים במתחם מגורים שעובר פרויקט.
חוששים מרעידות אדמה? פרויקטים של פינוי בינוי יבטיחו לכם דירה חדשה בבניין הכולל תקן 413 להתמודדות מיטבית עם רעידות האדמה
ראשית, חשוב להכיר את מטרת העל של פרויקטי פינוי בינוי. חוק פינוי בינוי החל את דרכו לפני שנים ארוכות, בשנת 1965. מאז ועד היום הוא עבר שינויים רבים ומשמעותיים שהפכו את הפרויקט למבוקש ביותר מבין כלל הפרויקטים הכלולים בתוכנית להתחדשות עירונית. בתחילה חוק פינוי בינוי איפשר למדינה להפקיע דירות רבות מידי בעליהן במטרה להרוס את הבניין ולבנות במקומו בניין חדש. מטרת העל הייתה לנצל בצורה מיטבית את משאב הקרקע ולהבטיח לכלל תושבי ישראל בניינים יציבים ובטוחים.
תקן 413 – הכירו את התקן שיבטיח לבניין שלכם יציבות מיטבית בעת רעידות אדמה
בשנת 1975 יצא תקן שמטרתו להגן על מבנים מפני קריסה בעת רעידת אדמה. תקן 413 הפך מחייב רק בשנת 1980. ולכן, כלל הבניינים שנבנו לפני שנת 1980 אינם כוללים את התקן החשוב. לדעת לא מעט אנשי מקצוע ישראל צפויה לסבול מרעידות אדמה בשנים הקרובות. לכן, המדינה החליטה לקדם במהירות רבה כמה שיותר פרויקטים של פינוי בינוי בכל רחבי שטחה. בשורות הבאות נכיר מקרוב את כל ההטבות שהיא מעניקה לכלל המעורבים במטרה לקדם במהירות פרויקטים רבים. אך כעת חשוב לעמוד על מטרת העל של התוכנית – הבטחת מבנים יציבים ובטוחים שכוללים את תקן 413 לרעידות אדמה ועוד תקני בטיחות רבים נוספים.
הכירו את תנאי הסף לתחילתו של פרויקט פינוי בינוי בבניין שלכם
על מנת שניתן יהיה להגיע לכמה שיותר מבנים שנמצאים ברמת סיכון גבוהה לקריסה בעת רעידת אדמה, המדינה החליטה על מספר תנאי סף שחייבים להתקיים על מנת שניתן יהיה להתחיל בפרויקטים של התחדשות עירונית. בין כלל תנאי הסף המשמעותיים ביותר ניתן למנות את:- בניין שנבדק על ידי מהנדס מקצועי שמצא כי הוא אינו עומד בתקנים הקיימים כיום.
- בניין שנבנה לפני שנת 1980.
- בניין שאינו מיועד להריסה.
- בניין שכולל 2 קומות לכל הפחות.